مردم دنیا و آخرت خود را از روحانیت می دانند
استاد برجسته درس خارج حوزههای علمیه با بیان اینکه در خاکریزهای اول و دوم در هشت سال دفاع مقدس سخنی از مرز پرگهر نبود، ابراز داشت: در آن زمان تنها سخن از سید الشهدا(ع) بود و الآن نیز مردم دنیا و آخرت خود را از روحانیت میدانند و باید گفت علما و روحانیت حافظان اصلی دین هستند.
وی با اشاره به اینکه جمعیت کشور یک صدم جمعیت دنیا است، اظهار داشت: از این یک صدم چیزی حدود یک میلیون نفر طلبه، روحانی و دانشگاهی مؤمن در کسب معرفت دینی خود کوشا هستند و خودشان به تنهایی معرفت دینی را دنبال میکنند و بقیه برای کسب معرفت دینی نیازمند عالمان هستند.
حضرت آیتالله جوادی آملی دین مردم را حافظ کشور دانست و خاطر نشان کرد: این ارزشهای دینی است که نظام را حفظ کرده و ما را در دنیا مقتدر نشان داده است.
وی با اشاره به اینکه انسان ابدی و برخی احتیاجات او نیز ابدی است، ابراز داشت: انسان با مرگ خود مرگ را می میراند و بعد از این مرگ، مرگ دیگری نیست، ابدیت است، بنابر این نیازهای ما نیز باید ابدی باشد.
استاد سطح عالی حوزههای علمیه با اشاره به اینکه قبل از مرگ احتیاجات انسان با ضوابط و روابط حل میشود، بیان داشت: بعد از مرگ ضابطه و رابطهای وجود ندارد و دیگر ما هستیم و احتیاجاتمان که با ما تا ابد خواهند ماند.
چیزی را توشه آخرت کنیم که با مرگ از بین نرود
وی با بیان اینکه نیازهای آخرت را باید از این دنیا کسب کنیم، افزود: باید چیزی را توشه آخرتمان کنیم که با مرگ از بین نرود، محشور شدن با اهل بیت ماندگارترین توشه برای آخرت انسان است و در این دنیا بهتر از این توشه نخواهد بود.
حضرت آیتالله جوادی آملی عالمان دینی را شفیع و مشفع معرفی کرد و گفت: عالمان دینی صاحبان بقا هستند که در قرآن نیز به آن اشاره شده است و این مقامی بس سنگین در نزد خداوند است.
خروجی حوزه باید علمای ربانی باشد
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه در تواضع و فروتنی و تقوا جایی برای مزاحمت نیست، ادامه داد: با اخلاق حسنه هیچ تزاحمی وجود ندارد و کسی هم جای کسی دیگر را نخواهد گرفت، بنابراین نقش حوزه های علمیه و مدیران مدارس در تربیت طلاب با استعداد بسیار مهم است و خروجی حوزههای ما باید عالمان ربانی باشد.
همچنین حجت الاسلام ابوالقاسم طاهری، مدیر مدراس علمیه مازندران در ابتدای این دیدار با اشاره به اینکه مرکز مدیریت حوزه علمیه مازندران از سال 1389 فعالیت خود را آغاز کرده است گفت: در حال حاضر این استان رتبه سوم را از نظر تعداد مدارس و طلاب در کشور به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 26 مدرسه فعال در این استان وجود دارد، اظهار داشت: چهار مدرسه دیگر نیز در سال تحصیلی 92-91 فعالیت خود را شروع خواهند کرد که با این حساب تعداد مدارس علمیه این استان به 30 مدرسه افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیر حوزه علمیه مازندران طلاب حوزه را در سال گذشته 2300 نفر اعلام کرد و ابراز داشت: این تعداد از پایه یک تا ده در این مدارس مشغول تحصیل هستند و در حال حاضر پنج مدرسه علمیه در استان سطح دو و سطح سه هستند و از مدیر حوزه های علمیه کشور خواسته شده است تا تعداد مدارس این دو سطح افزایش یابد.
وی تصریح کرد: در این درخواست که در حال بررسی است تعداد مدارس سطح دو به پانزده مدرسه و مدارس سطح 3 به ده مدرسه مطرح شده است.
رسا نيوز