به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء : حضرت آيت الله جوادي آملي در درس اخلاق فرمود : در تمام مدت سال انسان ميتواند اربعين بگيرد يعني اهل چلّه باشد يعنی چهل شبانهروز مواظب خود باشد تا هم علوم صحيح از قلبش بجوشد هم اخلاق صحيح نصيب قلبش بشود؛ اين اربعينگيري دستور صريح اسلام است .
حضرت آيت الله جوادی آملی طالبان علم را وارثان انبياء دانسته و گفتند:
انسانهايي كه در مسير علم حركت ميكنند چه حوزوي چه دانشگاهي چه گروه ديگر، اينها وارثان انبيايند و آنچه از انبيا ارث ميبرند همين معارف علمي و عملي است.
ايشان با تاکید بر این که اربعین گیری باعث می شود تا انسان از علم صحیح و عمل صالح برخوردار باشد، و ازعلم لذت ببرد، گفتند: سرّ اينكه ما هر روز پس از درس دادن یا درس گرفتن خسته به منزل برميگرديم براي اينكه مانند يك كارگر عادي هستيم زیرا آن علمي كه انسان را با نشاط ميكند و روح و ريحان عطا ميكند، علمی است که از درون بجوشد و آن همان نوری است که خداوند آن را به قلب انسان افاضه می کند.
مفسر قرآن کریم با ذکر اینکه اگر بخواهیم راه صحیح را با نشاط و با سرعت طی کنیم، نباید بیراهه برویم، افزودند: كسي بيراهه ميرود كه نبيند، كسي كه ميبيند بيراهه نميرود.
ایشان در توضیح این مطلب به نقل از بزرگان معرفت، گفتند: اگر از متاعهاي دنيا تكّه كاغذ یا چوب یا سنگ مختصری را روي چشمت بگذاري، اين چشم جايي را نميبيند و اگر محبّت همينها را به دل بگذاري، دل جايي را نميبيند و لذا کج راهه و بیراهه می رود و راه دیگران را می بندد.
حضرت آیت الله جوادی آملی معرفت الهی را تنها راه نجات انسان دانسته و فرمودند:
اگر كسي خواست چيزي از جهان را بشناسد هيچ چاره ندارد مگر از راه معرفت خدا و ارتباط با او ،چون او آفريد و او هم دارد اداره می کند. با توجه به اینکه انسان اگر خواست چيزي را بشناسد از راه سبب بايد بشناسد، پس بدون ارتباط با خدا اشيا شناخته نميشود و لذا انسان بيراهه ميرود.
آیت الله جوادی آملی با ذکر اینکه اگر محبت دنیا به دل بنشیند چشم دل کور می شود، گفتند:
دنيا، آسمان و زمين و آب و باغ و راغ و اينها نيست اينها مخلوقهاي الهياند، بلکه همين بازيها، همين سرگرميها، همين مقامخواهيها، همين خودخواهيها، همين برتريطلبيها، همين تظاهر به مال و جمال و امثال اينها دنياست.