به گزارش سايت جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) جلسه اخلاق هفتگي اين حوزه علميه، با حضور استاد و معلم اخلاق، حضرت آيت الله خوشوقت برگزار شد.
آيت الله خوشوقت با اشاره به حديث ثقلين عنوان كرد: هر كس قرآن را قبول دارد بايد عترت را هم قبول داشته باشد و هر كس عترت را قبول دارد بايد قرآن را هم قبول داشته باشد. امروز جاي پيامبر اسلام(ص)، قرآن و عترت داريم و آنهايي كه گفتند حسبنا كتاب الله، اشتباه كرده اند.
استاد اخلاق حوزه هاي علميه با اشاره به اينكه هر كتابي موضوعي دارد، در مورد موضوع كتاب خدا اظهار داشت: خداوند در قرآن فرموده است: «شَهًرْ رُمضَان الّذي أُنزِلَ فيه الْقُرآنُ هدىٌ للنَّاس»، موضوع قرآن، هدايت و راهنمايي مردم است و تمام آيات قرآن براي هدايت مردم است.
معلم اخلاق حوزه هاي علميه در مورد راه هدايت انسان عنوان كرد: موضوع قرآن هدايت مردم است و ما در نماز روزانه ده مرتبه ميگوييم: «اِهدِنا الصِّراطَ المُستَقِيم». يعني خدايا ما را به راه راست هدايت فرما. صراط مستقيم يعني صراط معتدل، نه راه مغضوبين و نه راه ضالين.
ايشان در ادامه افزودند: خداوند صراط مستقيم را در اين آيه اينگونه معرفي كرده است: «أَن اعبدونِي هذَا صراطٌ مسْتَقيم»، گوش دادن به حرف خدا صراط مستقيم است و راه زندگي براي انسانِ امروز و آينده اطاعت فرمان خدا و بندگي اوست. از ابتداي سن بلوغ تا آخرين روز عمر بايد واجب خدا را انجام داد و حرامش را ترك كرد و اگر انسان انجام واجب و ترك حرام كرد، در صراط مستقيم است.
آيت الله خوشوقت با اشاره به آيه «أَطيعوا اللّه وأَطيعوا الرسُول و اولي الامر منكم» ابراز داشت: خداوند در قرآن سه فرمان را واجب كرده، اطاعت از خود، اطاعت از رسولش و اطاعت از اولي امر، يعني آنهايي كه ولي الامر مسلمين هستند و در زمان غيبت ولي امر مسلمين، فقيه عادل و آشنا به اوضاع دنيا بايد در رأس حكومت قرار بگيرد و بقيه بايد تابع ايشان باشند.
ايشان در ادامه افزودند: هر سه فرمان اطاعت خدا، رسول و اولي الامر در رساله عمليه ذكر شده است و هر كس كه مقلد است و به رساله عمل كند به اين سه فرمان عمل كرده است.
استاد اخلاق حوزه هاي علميه، با طرح اين سوال كه اگر صراط مستقيم با اين چند آيه نمايان است، پس بقيه آيات قرآن براي چيست؟ تصريح كرد: باقي آيات قرآن براي تبليغ و شناخت خداوند و تبيين راه هدايت است.
توصيه هاي اخلاقي حضرت آيت الله خوشوقت در پاسخ به سؤالات طلاب:
- پله اول سير و سلوك انجام واجب و ترك محرمات است.
- خداوند به انسان انگيزه، عزم و جديت داده است، اين انسان ها هستند كه هر موقع كه دلشان بخواهد از آنها استفاده ميكنند و در آنجا كه خدا بخواهد انگيزه ندارند.
- در حال عصباني شدن زبانت را زنداني كن.
- يكي از آثار گناه قساوت قلب است.
- گناه نكنيد، آرامش پيدا ميكنيد.
- آثار اذكار و اوراد، بعد از يك سال نمايان نميشود.
- ترك گناه و انجام واجب، رياضت بزرگي است.
- روح نماز، توجه به خداست.
- اگر ميخواهيم زيارات معصومين(عليهم السلام) مورد قبول واقع شود، گناه را بايد كنار بگذاريم.
- گناه نكردن باعث بالا رفتن ايمان و بصيرت است.
گزارش تصويري:
عكاس: طلبه، علي اكبر عطايي