به گزارش سايت جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) حجت الاسلام و المسلمين سيد ابوالقاسم شجاعي در جلسه اخلاق اين هفته جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) گراميداشت ياد و خاطره مرحوم حاج شيخ حسنعلي كرباسي بنيانگذار اين حوزه مباركه، با اشاره به حديث " اذا غَرُبَ نَجْمٌ، طَلَعَ نَجْمٌ" تصريح كرد: وقتي ستاره اي خاموش ميشود، ستاره اي روشن ميشود. با رفتن مرحوم كرباسي بحمدالله حضرت حجت الاسلام و المسلمين كرباسي خلف صالح ايشان، ادامه دهنده راه ايشان هستند و فعاليت ها و پژوهش هاي قرآني اي كه در مؤسسه قرآن و عترت اميرالمؤمنين(ع) در حال انجام است قابل تقدير است و همه اينها براي ايشان و سعادت دنيا و آخرت است.
حجت الاسلام و المسلمين شجاعي با اشاره به آيه "وَإِن مِّن شَيْءٍ إِلاَّ عِندَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلاَّ بِقَدَرٍ مَّعْلُومٍ" در تبيين قضا و قَدَر الهي تصريح كرد: در همه شئون زندگي انسان، اصول شرع و اخلاق بايد اندازه گيري داشته شود. قَدَر به معناي اندازه گيري است. قَدَرو اندازه گيري رمز اصلي و پايه اصولي براي هر انساني استو هر انساني كه در زندگي اندازه گيري نداشت و به افراط و تفريط افتاد حتماً در زندگي، آطل و باطل است.
اين استاد اخلاق در ادامه افزود: اخلاق را بايد حد وسط بين افراط و تفريط بدانيم و تمام صفات اخلاقي رمز سعادت و اصول عميق معنويت هستند. عالم دين بايد خليق باشد و اگر اين صفت در او نباشد نميتواند به مقامات و مرتبت عالي برسد.
حجت الاسلام و المسلمين شجاعي در توصيه به طلاب با اشاره به خاطره اي از آيت الله العظمي خويي(ره) عنوان كرد: آيت الله العظمي خويي(ره) ميفرمودند كه چه بسا شبهايي كه يادم ميرفت كه بخوابم و آنقدر براي استنباط يك مطلب در كتاب ها غواصي ميكردم كه يك وقت مؤذن ميگفت الله اكبر. اكثر علما با نداري به جايي رسيدند. در حديث داريم كه: "وَضَعتُ العلمَ في الجُوع و الناسُ يَطلُبونَه في الشَبَع": خدا علم را در گرسنگي قرار داده و مردم آن را در سيري طلب ميكنند. شأن طلبگي بر غذا و شكم نيست. ارزش طلبگي و انسانيت به علم و دانش و فضل است و مزه ها و لذت ها در عالم ملكوتي و عالم قيامت است. اگر انسان همه هَمّش شكم و لباس و تجملاتش باشد، نمي تواند به مقام و مرتبت بالا و جهات عالي عميق معنوي و روحاني برسد.
اين استاد اخلاق در اعتراض به نوع مصرف و مصرف گرايي در جامعه افزودند: خريد كردن و استفاده كردن در جامعه ما به اندازه نيست و بيش از اندازه است و در اكثر موارد اسراف ميشود.
حجت الاسلام و المسلمين شجاعي با اشاره به آيه "إِنَّ الْمُبَذِّرِينَ كَانُواْ إِخْوَانَ الشَّيَاطِين" در معناي تبذير اظهار داشت: تبذير خارج از مسئله اسراف است و آن به معناي بيجا مصرف كردن است يعني شخصي يك جفت جوراب ندارد در حالي كه يك هديه گران براي كسي مي خرد. بشر بايد در زندگي از نظر اخلاق، راه و روش، حدود و صغور زندگي اندازه گيري داشته باشد و در خط اندازه گيري بارش را به منزل برساند.
اين استاد اخلاق در توصيه به طلاب گفت: آقايان طلبه درس بخوانيد، زيرا مباحث، عميق شده و طلاب بايد آگاه باشند و شأن شما آگاهي در فقه است و در علوم ديگر هم بايد فعاليت داشته باشيد و به علوم روز هم بي توجه نباشيد. آفت طلبگي گناه است. ما مراجع را احترام ميكنيم زيرا كه در طول مدت زندگي خود يك گناه در پرونده آنها نيست. از زيارت عاشورا، از دعاي كميل و اذكار و ادعيه و قرآن بركنار نباشيد.
حجت الاسلام و المسلمين شجاعي در انتهاي سخنان خود با ابراز خرسندي از حضور در اين حوزه علميه تصريح كرد: با توجه به برنامه هاي قرآني اين حوزه علميه، من اين سوغات با خودم به يادگار خواهم برد و در منابر حساسم دركشور خواهم گفت كه طلاب پژوهشگر اين مدرسه با اين ويژگي هاي قرآني و علمي بحمدالله در آينده پست مقام روحانيت را خواهند گرفت.
علاقه مندان میتوانند برای دریافت فایل صوتی این جلسه به بخش خدمات سایت مراجعه کنند.