حجت الاسلام والمسلمين همتيان، مدير کل تهذيب مرکز مديريت حوزه علميه قم در جلسه اخلاق اين هفته جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) با ابزار خرسندي از حضور در اين حوزه علميه و ديدار با مسئول، اساتيد و سربازان امام زمان(عج) ابراز داشت: جزء اولين قدمهاي طلبگي اينست که قدر و جايگاه خودمان را بدانيد که براي چه چيزي و براي چه کسي به اينجا آمده ايم. «حارث اعور روزي خدمت اميرالمؤمنين(ع) رسيد. حضرت فرمودند: چه چيزي تو را به اينجا آورده است. حارث گفت: حُبُّکَ وَالله. به خدا قسم محبت تو مرا به اينجا کشانده است. حضرت فرمود: اگر راست گفته باشي در سه موقف به دادت خواهم رسيد: موقف مرگ، موقف صراط و موقف ميزان» حال اين حديث را به خاطر داشته باشيد که اگر امام زمان(عج) به شما بگويد چه چيزي تو را به اينجا کشانده است؟ بگوييد: حُبُّکَ وَالله. به خدا قسم محبت تو مرا به اينجا کشانده است و مطمئناً امام عصر(عج) همان جواب حضرت امير(ع) را به شما خواهند داد.
وي در ادامه افزود: به نوکري امام زمان(عج) افتخار کنيد و ياد و ذکر ايشان را هميشه در دل داشته باشيد و در حجرات خود با امام عصر(عج) مناجات کنيد. همانطور که پيامبر(ص) فرمودند: انا و عليٌ ابوا هذِه الاُمَّة، در اين زمان هم حضرت ولي عصر(عج) پدر ماست و ما بايد با پدر خود درد و دل کنيم و از شيطان و نفس اماره و اعمال خودمان شکايت کنيم و نياز ها و خواسته هايمان را به ايشان بگوييم و دستمان را از دست حضرتش جدا نکنيم، وگرنه شياطين دست ما را خواهند گرفت.
حجت الاسلام والمسلمين همتيان با اشاره به روايتي در مورد ارزش عُمْر افزودند: در روايات فرموده اند که شما همان مقداري که به پول حريص هستيد به عمرتان هم حريص باشيد. ما براي پول خرج کردن مشورت هاي زيادي انجام ميدهيم که آن را کجا خرج کنيم که بازدهي بيشتري داشته باشد و حال اينکه در مورد مصرف عمر هم بايد حريص باشيم. اگر از پيامبر(ص) و ائمه(عليهمالسلام) سؤال کنيد که عمرتان را کجا مصرف کنيد؛ ميگويند علم و دانش. پيامبر ميفرمايند:«انسان بايد يا عالم باشد، يا متعلّم باشد، يا مستمع باشد و يا محبّ اين سه گروه باشد. اگر کسي غير از اينها باشد هلاک خواهد شد.»
استاد اخلاق حوزه هاي علميه در مورد فضيلت علم عنوان کرد: اميرالمؤمنين(ع) 7 دليل ميآورد که علم بهتر از ثروت است. يکي از آن دلايل اينست که علم داخل کفن ميرود ولي مال نه. خدواند هم در قرآن (سوره کهف، آيه 103 و 104) ميفرمايد: ورشکسته ترين افراد کساني هستند که تمام عمرشان را در اين دنيا گم کرده اند و ما براي آنها روز قيامت وزني قائل نيستيم.
حجت الاسلام والمسلمين همتيان با اشاره به رواياتي مبني بر فضيلت طالب علم و اينکه تمام جنبندگان براي طالب علم استغفار ميکنند اظهار داشت: خداوند در مذمت عالم بي معنويت و عالم بي عمل ميفرمايد: فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْب. عالم بي معنويت مانند سگ بيمار ميماند و در سوره جمعه ميفرمايد: كَمَثَلِ الْحِمَار. صاحب کتاب معالم در کتابش، حديثي از پيامبر(ص) نقل ميکنند: عالمي که دل داده دنيا و اهل گناه است، نسبت به دينتان از او بترسيد چون او مانند راهزنان است.
مدير کل تهذيب مرکز مديريت حوزه علميه قم در توصيه به طلاب گفت: خوب درس بخوانيد و پاکي و نورانيت خود را حفظ کنيد. از مرحوم نخودکي اصفهاني پرسيدند که چه شد شما به اين مقامات رسيديد؟ ايشان فرمودند سه چيز باعث شد: 1- نماز اول وقت 2- نماز شب 3- لقمه حلال و مرحوم آيت العظمي بهجت(ره) از استاد خودشان مرحوم قاضي(ره) نقل ميکردند: کسي که مقيد به نماز اول وقت باشد، اگر به مقاماتي که بايد برسد، نرسد آب دهان روي من بيندازد.
حجت الاسلام والمسلمين همتيان با ذکر ياد و خاطره امام راحل(ره) و شهداي انقلاب تصريح کرد: امام خميني(ره) به گردن همه ما حق دارند و اين ايام خاطرات روزهاي پيروزي انقلاب را يادآوري ميکنند و همچنين ياد شهدا، آن غيور مردان و جواناني که با نثار خون مقدس خود در اين دنياي تاريک، اسلام را احياء و نوراني کردند گرامي باد و خداوند بر علو درجات امام راحل(ره) و شهداي گرانقدر ما بيفزايد.
استاد اخلاق حوزه هاي علميه در انتهاي سخنان خود با ابراز خرسندي از برگزاري روزانه کلاس هاي قرآن در اين حوزه علميه ابراز داشت: خيلي خوشحال شدم وقتي که شنيدم در اين حوزه علميه هر روز يک ساعت کلاس قرآن براي همه پايه هاي تحصيلي برقرار است. قدر حوزه خود را بدانيد که در رأس آن مسئولي لايق و ارزشمند، بسيار انسان وارسته و عالم ربانيِ بزرگوار حضور دارد.