به گزارش سايت جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) حجت الاسلام و المسلمين قائمي صبح امروز در جلسه اخلاق اين هفته جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) با اشاره به حديث قدسي در مورد علم كه «هر متعلّمي نياز به علاقه و اراده دارد» تصريح كرد: با توجه به احاديث و روايات، قطعاً منظور از علم در اين حديث قدسي، علم دين ميباشد و پيامبر(ص) در حديثي ميفرمايند كه: « علم فقط سه چيز است؛ عقايد، اخلاق و احكام و مابقي فضل است». ملائك براي طالب علم طلب آمرزش ميكنند و بالهاي خود را براي آنها پهن ميكنند تا طالب علم بر روي آن بنشيند.
وي در ادامه خطاب به طلاب علوم ديني افزود: اگر باور داشته باشيم كه كجا آمدهايم، در درس خواندن و تقوا جدي و كوشا ميشويم. ما بايد از خودمان سؤال كنيم كه براي چه به حوزه آمدهايم. اگر در سالهاي اول طلبگي هدفمان را بشناسيم، شوق و علاقه بيشتري پيدا خواهيم كرد و براي ادامه تحصيل و در آينده دچار مشكل نخواهيم شد.
محقق و نويسنده حوزه با اشاره به حديثي از پيامبر(ص) در مورد اهميت دنيا و آخرت عنوان كرد: پيامبر(ص) ميفرمايند: « اگر به اندازهاي كه دنيا را باور كردهايد آخرت را هم باور كرده بوديد، حتماً امر آخرت را ترجيح ميداديد.» در تمام كارها و شغلها، هدف دنياست و براي گذران زندگي روزمره است، ولي تنها در زندگي طلبگي، «هدف زندگي» مهم است نه گذران زندگي روزمره. مشكل ما در جامعه اين است كه اعتقاد به ابديت سست شده است و ما بايد اين باور را در جامعه محكم كنيم. تلاش ما بايد براي ابديت باشد و اين حرف به اين معنا نيست كه اصلاً كاري با دنيا نداشته باشيم.
حجت الاسلام و المسلمين قائمي در فضيلت امر مقدس طلبگي خطاب به طلاب ابراز داشت: لذت عالم طلبگي در هيچ شغل و راهي نيست. شما آمدهايد كه نه تنها تحول در خودتان بلكه در جامعه ايجاد كنيد. در راه دين و در راه خدا بايد سختيها را تحمل كنيم و خوب است كه اين سختيها باشد و همه اين سختيها به يك لبخند امام زمان(عج) ميارزد.
وي در ادامه افزود: حوزه بهترين مكان است و شرطش اينست كه خوب درس خوانده شود و تقوا رعايت شود و اگر كسي خوب درس بخواند و تقوا را رعايت كند، دنيا و آخرتش تأمين است. مقام معظم رهبري در سفرشان به قم و در جلسهاي كه با طلاب داشتند، فرمودند: « قبل از انقلاب طلبه كه درس ميخواند، در نهايت در روستا و شهر خودش، موعظهاي و منبري داشت. ولي امروز گرايشي كه به دين پيدا شده، از تمام دنيا از ما مبلّغ ميخواهند. دنيا تشنه است، خودتان را براي دنيا آماده كنيد.»
استاد اخلاق حوزه در مورد انتخاب استاد اخلاق و رابطه با امام عصر(عج) اظهار داشت: بهترين استاد اخلاق، امام زمان(عج) است. سعي كنيد يك راه محبتي با ايشان پيدا كنيد و شيفته ايشان شويد. علاقه به امام زمان(عج) ما را هدايت ميكند كه گناه نكنيم و در عبادات و انجام واجبات جدي و كوشاتر باشيم.
حجت الاسلام و المسلمين قائمي با ذكر نمونه اي از عنايات ويژه امام زمان(عج) به يكي از طلاب جدي و باتقوا، همگان را دعوت به توجه بيش از پيش به امام زمان(عج) نمود.
ايشان در انتهاي سخنان خود، در مورد فضيلت نماز افزود: پيامبر(ص) ميفرمايد همه كارهايتان تابع نماز است. هرچه ميزان كيفيت نماز در خضوع و خشوع، حضور قلب و اول وقت بودن بالا برود، در كارهايتان بيشتر موفق خواهيد شد.
يادآوري مي شود فايل صوتي اين جلسه در قسمت خدمات سايت قابل دسترسي ميباشد.