به گزارش سايت جامعه علميه اميرالمؤمنين(عليه السلام) مردم و هيئات عزادار محلههاي اطراف اين حوزه مباركه با حركت دستههاي عزاداري خود از مساجد محل به جامعه علميه اميرالمؤمنين(عليه السلام) آمدند و به عزاداري و سينهزني شهادت حضرت صديقه طاهره(سلام الله عليها) پرداختند.
سخنران اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين احمديان، مدير كل اوقاف و امور خيريه استان تهران با تسليت ايام شهادت حضرت زهرا(سلام الله عليها) به پيشگاه حضرت ولي عصر(عجل الله تعالي فرجه) و مقام معظم رهبري، با تقسيم بندي انسانها به سه دسته تصريح كرد: بر اساس دو ويژگي مهم عرفان و حماسه، انسانهاي در طول تاريخ به سه دسته تقسيم ميشوند. با نگرشي در طول تاريخ، كاملاً مشهود است كه انسانهايي فقط به سراغ عرفان رفتند و انسانهايي هم فقط دنبال حماسه و اهل نبرد و جنگ بودند. مانند اينكه در صدر اسلام شخصي بود كه در صد جنگ اسلام شركت كرد و بعد از پيامبر دچار انحراف و جنايت شد، به اين علت كه از آن معنويت و معرفت پيامبر و اهلبيت(عليهم السلام) فاصله گرفته بود. ولي برخي اهل هر دو بودند، هم اهل عرفان بودند و هم اهل حماسه، يعني شبها اهل عبادت و راز و نياز و روزها اهل جنگ و نبرد و حماسه.
وي در ادامه افزود: در طول تاريخ برخي فقط دنبال عرفان بودند و تمام وقتشان را براي عبادت گذاشته بودند و پيامبر(صلي الله عليه و آله وسلم) و ائمه(عليهم السلام) با اين افراد برخورد ميكردند و جلوي اين انحراف را ميگرفتند. مثلا شخصي 20 سال حرف نزد و سكوت اختيار كرد ولي در موقع نبرد و حماسه تشخيص بين معاويه و علي(عليه السلام) را نداد.
حجت الاسلام و المسلمين احمديان در بحث دوم با اشاره به موضوع تسليم در انسانها عنوان كرد: بحث دوم، بحث تسليم شدن انسانهاست. برخي انسانها با تمام وجود تسليم هستند و در هيچ شرايطي ذرهاي از اعتقادات و ايمان خودشان عقبنشيني نميكنند. اين ويژگيِ تسليم در انسان، بايد تسليم در برابر خدا و پيغمبر(صلي الله عليه و آله و سلم) و ائمه اطهار (عايهم السلام) باشد و در هيچ شرايطي تسليم غيرخدا و شيطان و وسوسههاي شيطان نشود.
مدير كل اوقاف و امور خيريه استان تهران با اشاره به اينكه حضرت زهرا(سلام الله عليها) نمونه عيني عرفان، حماسه و تسليم بودند، اظهار داشت: بعد از وجود مقدس پيغمبر(صلي الله عليه وآله وسلم) به زندگي حضرت زهرا(سلام الله عليها) توجه كنيد. شخصي كه در عبادت پاهايش ورم كرده بود. آنچه كه در دنيا براي ايشان مهم بود، قرائت قرآن و نگاه به پيامبر(صلي الله عليه وآله وسلم) بود. به اميرالمؤمنين(عليه السلام) وصيت ميكند كه در شب اول قبرم زود مرا رها نكن و براي من قرآن بخوان تا من با اين عالم جديد بيشتر انس بگيرم. در مورد انفاق حضرت زهرا(سلام الله عليها) آيات زيادي در قرآن وجود دارد. در عفت، حجاب، رفت و آمد و پوشش، كسي به حضرت زهرا(سلام الله عليها) نميرسيد. اينست عرفان، كه در وجود حضرت زهرا(سلام الله عليها) موج ميزد.
وي در ادامه افزود: هر كسي ميخواهد حماسه ايجاد كند، الگو، حضرت زهرا(سلام الله عليها) است. تمام صحنههاي كربلا الگو از حضرت زهرا(سلام الله عليها) ميباشد. حضرت زهرا(سلام الله عليها) در ايام بعد از پيامبر(صلي الله عليه وآله) هم در حال عبادت است و هم حماسه. در كنار شهداي احد فرياد و ناله ميزد و دشمنان نگاه ميكردند كه زهرا(سلام الله عليها) چه ميكند! اين هم حماسه است و هم عبادت. به حضرت ميگويند يا شب گريه كن و يا روز. حضرت استقامت ميكند. از خانه بيرون ميشود و در بقيع ناله ميزند و از بقيع بيرون ميشود و در كنار شهداي احد ناله ميزند و وقتي عمر ايشان كفاف نميدهد، وصيت ميكند كه مرا شبانه دفن كنيد و اجازه نميدهم كسي بر من نماز بخواند. اين وصيت يك پيام حماسي و يك خط است و ميخواهد جريان نفاق را رسوا كند. حضرت ميخواهد تا قيامت بگويد كه: شيعيان من بدانيد كه اجازه ندادم حتي بر من نماز بخوانند، چون اينها چهرههاي نفاق هستند و از نماز خواندن بر من ميخواهند سوء استفاده كنند.
حجت الاسلام و المسلمين احمديان در انتهاي سخنان خود با اشاره به عظمت خطبه فدكيه حضرت زهرا(سلام الله عليها) خاطر نشان كرد: خطبه فدكيه را بخوانيد. اين خطبه تثبيت بعثت و دفاع از ولايت اميرالمؤمنين(عليه السلام) و رسوايي انحرافي است كه در اسلام بعد از پيامبر(صلي الله عليه وآله) ايجاد شد. در اين خطبه حضرت زهرا(سلام الله عليها) پيامبر(صلي الله عليه وآله) و علي(عليه السلام) را معرفي ميكند و حقانيت را اثبات ميكند و حق را در مسير خودش قرار ميدهد و دشمن را ذليل ميكند. در اين خطبه، عرفان، حماسه، معنويت، بعثت، امامت، آينده و گذشته است.
لازم به ذكر است عزاداران فاطمي بعد از استفاده از سخنان حجت الاسلام و المسلمين احمديان، نماز جماعت ظهر و عصر را به امامت حجت الاسلام و المسلمين كرباسي، مسئول محترم جامعه علميه اميرالمؤمنين(عليه السلام) اقامه نموده و بعد از نماز از سفره اطعام حضرت زهرا(سلام الله عليها) متنعّم شدند.
علاقهمندان ميتوانند صوت سخنراني اين جلسه را در قسمت خدمات سايت و گزارش تصويري را در گالري سايت دريافت نمايند.