به گزارش سايت جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) در روز شهادت استاد شهيد مرتضي مطهري و روز معلم، مراسم تقدير و تشکر از اساتيد جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) با حضور اساتيد و طلاب اين حوزه علميه برگزار شد.
در ابتداي مراسم حجت الاسلام و المسلمين ابراهيمي با گراميداشت شهادت شهيد مطهري و روز معلم، در مورد عظمت مقام معلم تصريح کرد: حضرت امام(ره) ميفرمودند: معلمي شغل انبياست. انبياي الهي همه معلم بودند و قرآن کريم به اين شغل انبيا تصريح ميفرمايد. قرآن مي فرمايد خدا هم معلم است: "اَلرَّحمنُ عَلَّمَ القُرآن". جبرئيل هم معلم است:"عَلَّمَهُ شَديدُالقُوي"
معلمي شغلي است كه با هيچ شغل ديگري قابل مقايسه نيست، چون معلمي آدم ميسازد و ديگران با شغلهاي خودشان نميتوانند آدم بسازند و آدمي را كه معلم ميسازد، ديگر از بين نميرود، لذا معلمي با هيچ شغل ديگري قابل مقايسه نيست. به همين جهت معلمي، خيلي عظمت دارد. حضرت عيسي(ع) در روايتي ميفرمايند: كسي كه ياد ميگيرد و عمل ميكند و در مرحله سوم علم خودش را انفاق ميكند و به ديگران ياد ميدهد، اين انسان در ملكوت الهي، عظيم شمرده ميشود و عظمت او به اين است كه در ملكوت، اسم او را عظيم ميدانند.
وي در ادامه افزود: در روايتي ارزش معلم را اينگونه معرفي ميکند که اگر کسي حق جايگاه و قدر و منزلت معلم را به جا نياورد، منافق است.
استاد حوزه علميه در ادامه با اشاره به مقام و عظمت معلم عنوان کرد: پيامبر(ص) ميفرمايد: خداوند و ملائكش به معلم درود ميفرستند، همه عالم وجود، مورچهها، ماهيهاي درياها به معلم درود ميفرستند و طلب مغفرت ميكنند. براي معلم خوب همه جنبندگان زمين طلب استغفار ميكنند و تمام موجودات و اهل آسمان و زمين براي معلم استغفار ميكنند. معلم است که عمل صالح را تعليم ميكند، پايه هاي ايمان را در قلب انسان استوار ميسازد، انسان را با فضائل اخلاقي آشنا ميكند، از رذائل اخلاقي نجات ميدهد، خوبي ها را ياد ميدهد، از بديها باز ميدارد، انسان را با انسانيت خودش آشنا ميسازد و به جايگاه والاي انسانيت و به مقام خليفٱ الله ميرساند و به همين جهت است كه همه موجودات عالم، به معلم درود ميفرستند و براي او طلب استغفار ميكنند.
وي در ادامه افزود: امام باقر(ع) ميفرمايند: ريز و درشت زمين و آسمان براي معلم استغفار ميكنند. خداوند به حضرت موسي(ع) وحي فرمود: كار خير را ياد بگير و به ديگران اين خير را ياد بده. من قبور معلمين را منوّر ميكنم و آنها را از هر خطري محفوظ ميكنم و وحشت قبر را از آنها بر ميدارم و نميگذارم در قبر گرفتار شوند.
استاد اخلاق حوزه با اشاره به ويژگيهاي معلم خوب اظهار داشت: معلم خوب كسي است كه اخلاص داشته باشد و با قصد تقرب به خدا و براي كسب رضايت خدا به كار تعليم بپردازد و اگر با قصد الهي باشد كار تعليم بركت پيدا ميكند. معلم نبايد با علوم اهلبيت ارتزاق كند و قصدش اين باشد که رزق و روزي از طريق معلمي به دست بياورد. اين منافات ندارد با اين كه رزق و روزي به او بدهند. امام صادق(ع) ميفرمايند: " كسي كه به مردم علوم دين بياموزد، اگر به او رزق و روزي بدهند، او مستأكل نيست." يعني جزء كساني نيست كه از طريق علوم اهلبيت رزق و روزي به دست بياورد. معلم خوب كسي است كه در هدايت مردم اهل سوز باشد و براي هدايت و ياد گرفتن شاگردش حريص باشد و از جان مايه بگذارد. معلم خوب كسي است كه داراي علم و سواد زياد باشد و دائماً دنبال كسب علم باشد و از تحصيل فارغ نباشد و ارتباط خودش را با علم قطع نكند و با محبت كار كند.
وي در ادامه افزود: رفتارها، اخلاقيات، روحيات، معنويات معلم خوب بايد تأثيرگذار باشد، معلم اگر اهل معنويات، اهل تقوا، فضائل اخلاقي، اهل تواضع باشد، بر روحيات شاگردانش تأثيرگذار است. معلم خوب كسي است كه از دانش آموزش تفقّد داشته باشد و جوياي احوال آنها باشد و گاهي اوقات از دانشآموز به صورت خصوصي و چهره به چهره احوالپرسي کند و جوياي مشكلات آنها باشد.
در ادامه مراسم حجت الاسلام و المسلمين کبيريان، معاونت آموزش مرکز مديريت استان تهران و استاد جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) در سخناني کوتاه درباره اين مدرسه علميه افزودند: اين مدرسه از مدارس بسيار موفق است. ويژگي يک مدرسهي خوب، مديريت، درس و بحث مرتب و منظم و تهذيب طلاب محترم است، که انصافاً همه اين ويژگيها در اين مدرسه جمع است. من به عنوان کسي که از همه مدارس استان تهران خبر دارم، عرض ميکنم که اين مدرسه هم مديريت ويژه دارد و هم اساتيد بسيار عزيز و نادر، هم از جهت دلسوزي و بزرگواري در حق طلاب محترم و هم از نظر علم، تهذيب و تزکيه ويژه است و تقريباً همه طلاب در اين مدرسه نمونه هستند. من نمونههاي زيادي از بزرگان و علما را سراغ دارم که وقتي به اين مدرسه ميآيند، ميگويند، ما وضعيت طلاب اين مدرسه را يک جور ديگر ميبينيم و اين نيست مگر زحمات مديريت محترم و اساتيد بزرگوار.
در ادامه مراسم چند تن از طلاب محترم در قدرداني از زحمات اساتيدشان و مقام معلم، اشعاري را كه سروده بودند، خواندند و در پايان مراسم هدايايي به عنوان يادبود به اساتيد جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) اهداء شد.