به گزارش سایت جامعه علمیه امیرالمومنین(ع) حجت الاسلام و المسلمین مجاهدی از شاگران آیت الله سعادت پرور(ره) و آیت الله بهجت(ره)، با اشاره به اهمیت درس اخلاق و تهذیب نفس تصریح کرد: "حضرت آیت الله حسن زاده آملی می فرمودند که در اواخر عمر علامه طباطبائی ایشان در بستر بیماری بودند. من از ایشان سوالی کردم: شما در این حال به ما چه توصیه ای دارید. ایشان با زحمت سه مرتبه فرمودند: مراقبه، مراقبه، مراقبه." ما باید دائم مراقب باشیم. ما در محضر خدائیم، از حکومت الهی کجا می توانیم برویم. امام زمان(عج) به باطن ما، ظاهر ما، نیّات ما اشراف و آگاهی دارند.
استاد اخلاق حوزه با بیان خاطره ای از آیت الله بهجت(ره) ابراز داشت: یکی از مفسدان اقتصادی خدمت آیت الله بهجت(ره) رسید و به ایشان گفت: ما می خواهیم وجوهات و پول هایی را به شما بدهیم و شما هر کجا صلاح دانستید، استفاده کنید و اگر بیشتر هم بخواهید، به شما می دهیم. حضرت آیت الله بهجت(ره) فرمودند: "نخیر آقا. شما فقط برو از کل گذشته و آینده ات توبه کن."
حجت الاسلام و المسلمین مجاهدی با اشاره به رابطه حضرت آیت الله بهجت(ره) با مقام معظم رهبری اظهار داشت: بنده سراغ دارم و سند دارم که ایشان گاهی به صورت مخفیانه خدمت آیت الله بهجت(ره) می رسیدند و از ایشان استفاده های اخلاقی می کردند. استاد ما می فرمودند، زمانی که آیت الله خامنه ای در قم طلبه بودند، از من می خواست که ایشان را خدمت آیت الله بهجت(ره) ببرم و از ایشان استفاده های اخلاقی می کردند.
استاد اخلاق حوزه های علمیه با نقل خاطره ای از آیت الله مومن در مورد آیت الله بهجت(ره) عنوان کرد: آیت الله مومن تعریف می کردند: با هم مباحثه ام قرار گذاشتیم که روز جمعه به جلسه روضه آیت الله بهجت (ره) که در منزل ایشان برگزار میشد، برویم. در راه دوستم می گفت که می خواهم از طلبگی بروم و با این استعدادی که من دارم، میخواهم وزیر یا وکیل یا دبیر شوم. همین که محضر آیت الله بهجت(ره) رسیدیم، ایشان فرمودند: "قدر طلبگی را بدانید. طلبگی خیلی ارزش دارد. این را قدر بدانید. حالا اگر چه بعضی فکر می کننداز طلبگی بیرون بروند، وزیر و وکیل و دبیر می شوند!"آیت الله مومن می گفتند که من بهتم زد، که ایشان چگونه فهمیدند.
حجت الاسلام و المسلمین مجاهدی با اشاره به عظمت آیت الله بهجت(ره) خاطر نشان کرد: حضرت آیت الله بهجت(ره) گوشه ای می نشستند و بر دلها حکومت می کردند. بنده افرادی را سراغ دارم که خواب ایشان را می دیدند و متحول می شدند. نماز ایشان درس اخلاق بود. در نماز مغرب و عشا زیاد گریه می کردند.
استاد اخلاق حوزه با اشاره به روحیات معنوی امام خمینی(ره) بیان داشت: امام(ره) چه کردند که چنین انقلابی را بوجود آوردند و یار امام زمان(عج) شدند و ایشان را یاری کردند؟ امام(ره) اصلاً اهل اسراف نبود و به اسراف حساس بودند. آب را به مقداری که لازم بود، استفاده می کردند. در حدیثی از پیامبر(ص) نقل است که شخصی وضو می گرفت و کمی آب بیشتر مصرف کرد. پیامبر(ص) به او فرمودند: اسراف نکن. آن شخص گفت: مگر در وضو هم اسراف هست؟ حضرت(ص) فرمودند: بله. اگر چه بر نهر آبی هم وضو بگیرید.
شاگرد آیت الله پهلوانی با بیان خاطره ای از استاد مرحومشان ابراز داشت: آقای پهلوانی می فرمودند: من یکبار بیشتر در عمرم عصبانی نشدم در حالی که حق با من بود ولی بعد از آن خیلی سریع از دل طرف مقابلم در آوردم و او را شاد کردم. شب در عالم رویا دیدم که به من گفتند: یک عصبانیت 20 سال انسان را عقب می اندازد. نزد استادم علامه طباطبایی رفتم و اتفاق رخ داده را تعریف کردم. ایشان فرمودند: به حق است.
استاد اخلاق حوزه های علمیه در توصیه به طلاب گفت: تربیت و مراقبه خیلی مهم است. باید همیشه مراقبه داشته باشید. به کتب درسی تان احترام بگذارید. سرکلاس درس، مباحثه و مطالعه همیشه با وضو باشید و بدون عبا در کلاس ها و بحث ها و نماز جماعت حاضر نشوید.
حجت الاسلام و المسلمین مجاهدی در انتهای سخنان خود با اشاره به فضیلت ماه رجب افزود: مرحوم سید در کتاب اقبال می گوید: "ماه رجب که یکی از ماه های حرام است، جنگ بنده با بنده حرام است. وای اگر بنده ای در این ماه به جنگ مولای خودش برود و گناه کند. گناه در این ماه یعنی جنگ با خدا." در این ماه از خدا همه چیز بخواهید و تا جایی که می توانید، اعمال این ماه را انجام دهید.