به گزارش سرویس استانهای مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید در اين مراسم، طلبگي را برترين و مقدّسترين کار برشمرده و تصريح کردند: بقاي تشيّع، مرهون حوزههاي علميّه و روحانيّت است و تاريخ گواهي ميدهد که علماي بزرگوار و طلّاب علوم ديني، همواره اصول و مباني ارزشمندِ تشيّع را حفظ کرده و از نسلي به نسل ديگر منتقل نمودهاند.
ايشان افزودند: طلّاب علوم ديني علاوه بر اينکه وظيفه دارند مذهب حقّۀ جعفري را براي انتقال به نسلهاي آينده حفظ و حراست کنند، بايد قدردان و شکرگزار جايگاه عظيمي که خداوند متعال به آنان عطا فرموده است، باشند و از اين جهت که حافظ تشيّع هستند، به خود ببالند.
حضرت آيتالله مظاهري، طلّاب علوم ديني را به تلاش و کوشش روزافزون در تحصيل علم توصيه کرده و افزودند: فقه تشيّع، علاوه بر اينکه از پايههاي محکمي برخوردار است، دامنهدار ميباشد و از اينرو، درک علوم فقهي و دستيابي به نوآوريهاي علمي، سخت محتاج تلاش و کوشش شبانهروزي است و سعي وافر علمي ميطلبد.
* حفظ فقه سنتی و جواهری در حوزههای علمیه ضروری است
معظّمله با تأکيد بر ضرورت حفظ فقه سنّتي و فقه جواهري در حوزههاي علميّه، ادامه دادند: بخش عمدهاي از افت علمي امروز حوزهها، ناشي از متروک شدن برخي کتب سنّتي و قديمي است. بنابراين طلّاب عزيز وظيفه دارند ضمن مراجعۀ دقيق و محقّقانه به کتب سنّتي حوزه، به صورت جدّي به برنامههاي کنوني حوزههاي علميّه عمل کنند و با فعاليّت مداوم، به نوآوريهاي علمي و درسي دست يابند.
حضرت آيتالله مظاهری، دستيابی به ملکۀ تقوا را براي طلّاب علوم ديني لازم دانسته و تأکيد کردند:
طلّاب و فضلا و به خصوص طلّاب مبتدي بايد همزمان با تلاش علمي، براي دستيابي به ملکۀ تقوا و حاکم کردن روح خداترسي در عمق جان خود، کوشش جدّي داشته باشند.
ايشان در اين زمينه افزودند: تقيّد به ظواهر شرع به معناي اجتناب از گناه و انجام واجبات، لازم است، امّا طلبۀ موفّق براي احراز عدالت، نياز به ملکۀ تقوا و حاکميّت روح خداترسي در عمق وجود خود دارد.
* خلوص نیت از شروط مهم طلبگی است
حضرت آيتالله مظاهري،ضمن بازگويي برخي از توصيههاي اخلاقيِ امام راحل و علّامه طباطبايي«قدّسسرّهما» برخورداري از خلوص نيّت را يکي از شرايط بسيار مهم براي طلّاب علوم ديني دانسته و خاطرنشان کردند: از منظر تعاليم قرآن و عترت، کاري که با نيّت خالص و صرفاً براي رضا و خشنودي خداوند سبحان انجام شود، نزد خداوند با ارزشترينِ کارها است، هرچند از نظر ظاهري ارزش چنداني نداشته باشد. و در مقابل، بسياري از امورِ به ظاهر ارزشمند که خالصانه انجام نميشود، نزد خداوند تعالي به اندازۀ پرِ کاهي ارزش ندارد.
ايشان اضافه کردند: از اينرو به طلّاب علوم ديني و به ويژه عزيزاني که به تازگي به حوزههاي علميّه پيوستهاند، توصيه ميشود که هيچ چيزي و هيچ کسي غير از خداوند متعال در نظر نداشته باشند و صرفاً براي رضاي حقتعالي خود را به دو بال علم و تقوا مجهّز نمايند تا به درجات والاي علمي و معنوي نائل گردند.
منبع خبر: حوزه نیوز http://www.hawzahnews.com