به گزارش سايت جامعه علميه اميرالمومنين(ع)، حضرت حجت الاسلام و المسلمين طالب نيا روز پنجشنبه 30 آذر بحث اخلاق خود را با اين حديث از امام باقر عليه السلام آغاز كرد: « ثلاث هن قاصمات الظهر رجل استكثر عمله و نسي ذنوبه و اعجب برايه » و فرمودند: سه چيز كمر انسان را مي شكند اول اينكه عمل خود را بزرگ بشمارد؛ اين انسان دچار عجب، تكبر و خود بزرگ بيني مي شود، انسان خود بزرگ بين فقط خودش را مي بيند و فكر مي كند اگر نباشد كمر اسلام مي شكند هرگز چنين نيست كه عَلَم اسلام با نبود كسي بخوابد اگر ما نباشيم و روزي پا به پاي اسلام نياييم خداوند دينش را به دست ديگران حفظ مي كند، عَلَم را از ما مي گيرد و به اهلش مي سپارد.
اگر فرصتي براي تبليغ، تدريس يا مديريت در اختيار ما قرار گرفته فرصتي است كه خدا و اهل بيت عليهم السلام براي ما فراهم كرده اند تا براي خودمان كاري انجام دهيم اينكه خدا خواسته بخشي از دينش را به دست ما حفظ كند نعمت الهي است و بايد قدر آن را بدانيم.
دومين چيزي كه كمر انسان را مي شكند فراموش كردن گناهان است، ذنوب در اينجا هم گناه را شامل مي شود هم كوتاهي و قصور را. انسان بايد دائم از كرده و ناكرده خود نادم باشد؛ گناهي كه انجام داده و كارهاي خوبي كه انجام نداده.
«و اعجب برايه » استبداد در راي داشتن نيز كمر شكن است، مصداقش كسي است كه حاضر به مشورت با ديگران نباشد.
ايشان با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در جلسه درس خارجشان، صبر را تحمل مشكلات و ايستادگي دانسته، تدبير، برنامه ريزي و تهاجم را از مداليل ايستادگي خواندند.
استاد طالب نيا در پايان با اشاره به تفسير سوره حمد از مرحوم آيه الله العظمي خويي « اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ » را ناظر به هدايت خصوصي دانستند و افزودند « وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا » همان هدايت خصوصي است كه خداوند به بعض بندگان خود عنايت كرده و آنها را در مسير هدايت قرار مي دهد.
در ابتداي اين جلسه كه در جامعه علميه اميرالمؤمنين عليه السلام، مسجد ولي الله الاعظم (عج) برگزار شد بعد از قرائت قرآن حجه الاسلام و المسلمين صفائي از طلاب سابق جامعه اميرالمؤمنين(ع) ضمن بيان اهميت توجه طلاب به مسائل سياسي و اجتماعي جهان و كشور تحليل مختصري از هلال مقاومت تشيع در منطقه ارائه نمودند.