حجة الاسلام مهدی طائب، از اساتید حوزه علمیه قم و رییس قرارگاه عمار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به هفته دفاع مقدس، یاد و خاطره شهدای گلگون کفن هشت سال جنگ تحمیلی را گرامی داشت و از تلاش ها و مجاهدت های رزمندگان در این دوران تجلیل کرد.
وی در ادامه به بیان دیدگاه های خود در خصوص نقش برجسته روحانیت در دفاع مقدس پرداخت و با بیان اینکه بُعد فرهنگی دفاع مقدس برکسی پوشیده نیست، ابراز داشت: در دفاع مقدس انسان ها می باید از جان خود عبور می کردند و گذر از جان برای رسیدن به اهداف مادی معنا ندارد.
وی تصریح کرد: اگر کسی بخواهد به خاطر مسائل مادی از جان خود بگذرد زیستن در این دنیا معنا ندارد، بنابراین باید افق بالاتر و برتری غیر از دنیا را ببیند تا حاضر باشد از دنیا بگذرد و آن بُعد معنویت و الهی، بهشت و آخرت و جزای الهی است.
حجة الاسلام طائب تاکید کرد: باور کردن این عقیده و تبیین این مساله و زنده نگه داشتن این مطلب در دفاع مقدس بیشتر بر عهده روحانیتی بود که سر در کتاب خدا و معارف اهل بیت(ع) داشت.
این استاد حوزه علمیه قم در ادامه در تحلیل خود از نقش مقام معظم رهبری و تاثیر ایشان در هشت سال دفاع مقدس تاکید کرد: وقتی که جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث شروع شد کمتر کسی از مدل، نوع جنگ و رفتارهای دفاعی آگاهی کافی داشت.
حجة الاسلام طائب یادآورشد: ارتشی ها که تخصصشان این بود به دلیل سردرگمی ناشی از طوفان انقلاب اسلامی هنوز خودشان را پیدا نکرده بودند و اصولا درباره مساله جنگ در طول آموزش های خود دوره لازم را ندیده بودند.
وی با بیان این که ارتش بر اساس آموزشهایی که دیده بود در جنگ خوب عمل کرد افزود: به دلیل اینکه ارتش قبل از انقلاب اسلامی جزئی از ارتش آمریکا و جریانات غرب محسوب می شد، از این رو نوع آموزش هایی که دیده بودند آموزشی نبود که بتواند برای یک جنگ تمام عیار به تنهایی برنامه و طرح داشته باشد و با آن به مقابله برخیزد.
رییس قرارگاه عمار تصریح کرد: حتی ارتشی ها آن آموزش هایی هم که یاد گرفته بودند به دلیل طوفان ناشی از انقلاب اسلامی درهم ریخته بود، بنابراین با آغاز جنگ تحمیلی از سوی عراق مساله اصلی ما چگونگی حضور، درک موقعیت و آرایش گرفتن مناسب نیروها در برابر این هجوم بود.
حجة الاسلام طائب با اشاره به نقش حضرت آیت الله خامنه ای در هماهنگ کردن سپاه و ارتش، افزود: مقام معظم رهبری یک فرد نظامی نبودند، اما با دلیل مطالعات گسترده ای که داشتند و زیرکی های خاصی که در وجود ایشان نهادینه شده بود، توانستند با حضور خود آرایش نامناسب اولیه که جلوی حرکت دشمن به سمت سرزمین ما را باز گذاشته بود متوقف کنند.
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب به دنبال آن توانستند با صبوری و تلاش مجدانه، خودباوری را در بین ارتش و هماهنگی مناسبی بین ارتش و نیروهای مردمی اعم از سپاه و بسیج ایجاد کنند تا این حلقه های دفاعی یکی بعد از دیگری شکل گیرد.
منبع خبر: http://www.rasanews.ir