درس اخلاق پنجشنبه 21 آذر 1392 با سخنراني حجت الاسلام و المسلمين پناهيان و با حضور طلاب و اساتيد حوزه علميه اميرالمومنين(ع) در مسجد ولي الله اعظم برگزار شد.
به گزارش سایت جامعه علمیه امیرالمومنین عليه السلام حجت الاسلام و المسلمين پناهيان در درس اخلاق هفته گذشته با توجه به نزديك بودن اربعين حسيني(ع) و پياده روي عظيم شيعيان به بررسي اين حركت جهاني و بيان فضائل آن پرداختند.
استاد پناهيان با ذكر روايتي از امام حسن عسكري عليه السلام زيارت اربعين را يكي از علائم شيعه دانسته و بيان داشتند: در روايات اهل بيت عليهم السلام بركات و ثواب زيادي براي زيارت اربعين ذكر شده است كه اين امر باعث پديد آمدن چنين رسم و آييني شده است و اربعين اباعبدالله را به ميعادگاه شيعيان بدل كرده است.
ايشان افزودند: استقبال جوانان از راهپيمايي اربعين حسيني يك اتفاق عادي نيست، اين حركت مي تواند يكي از علائم ظهورباشد. چه شد بعد از سی سال ممنوعیت عزاداری و حتی ممنوعیت زیارت، ملیون ها نفر نه تنها عزا داری بلکه پیاده روی کنند؟
و بسیاری از قبائل عرب از روي اعتقاد و علاقه در موکب هایشان غذا درست کنند و اززائران اربعين پذيرايي كنند. کسانی که موفق به این زیارت می شوند به دالانی پر از نور وارد می شوند. انشاءلله ما در اربعین می رویم و این صحنه هارا می بینیم. محبت هایی که تجلی پیدا می کند در این راه محبت های بسیار بی نظیری است.
حرکت جهانی
در ادامه استاد اخلاق شيعيان را از نظر جهاني در موقعيتي خاص توصيف كرده و فرمودند:
نگاه جهانیان به این حرکت است. بنده سال ها که به حج می رفتم فکر می کردم: شاید دشمن با هزينه میلیارد ها دلار بكوشد تا حج را پنهان کند. چرا که این حج، حج ابراهیمی است نه حج محمدی(ص). حضرت ابراهیم را همه ادیان الهی می شناسند و برای ایشان شان و احترام قائلند. همه ی مریدان حضرت ابراهیم باید با حج آشنا شوند. تصور کنید اگر همه ادیان الهی این حج را می شناختند و برای اعمال مناسک حج به مکه می آمدند چه ولوله اي در عالم ببپا میشد. امروز قدم گذاشتن در راه كربلا ثواب و اجرش بیشتر از قبل است. و به يك حركت بین المللی بدل شده است كه بازتاب آن در کل جهان مشاهده می شود.
مسئله فرا دینی
استاد پناهيان مسئله ابا عبدالله(ع) را مسئله اي فرا دینی و فرا مذهبي دانسته و فرمود:
بسیاری از اهل سنت را می شناسیم که برای امام حسین اشک می ریزند و یزید را لعنت می کنند. با جوان غير مسلماني آشنا شدم که حتي فارسي و عربي هم بلد نبود اما عاشق نوحه های اباعبدالله شده بود.
در پايان حجت الاسلام و المسلمين پناهيان پس از بيان روايات زير در ذكر فضيلت پياده روي اربعين، افزايش محبت شيعيان نسبت يه يكديگر را يكي از نتايج پياده روي اربعين دانستند.
ابن عباس می گوید من هیچگاه به اندازه ی اینکه چرا پیاده به حج نرفتم،پشیمان نشدم؛ به علت کلام پیامبر(ص) که فرمودند: «مَنْ حَجَّ بَيْتَ اللّه ماشِياً كَتَبَ اللّه لَهُ سَبْعَةَ آلاف حَسَنَةٍ مِنْ حَسَناتِ الحَرَمِ».
همچنین حضرت فرمودند برتري کسی که پیاده به حج می رود نسبت به کسی که سواره می رود مانند فضیلت ماه شب 14 است نسبت به دیگر ستارگان.
امام حسن (ع) نيز پیاده به حج مشرف می شدند و حج را با وجود خود مزین می کردند .
امام سجاد(ع) فرمودند هرکس پیاده به قبر امیرالمومنین بشتابد برای او ثواب یک حج مقبول و یک عمره مقبول نوشته می شود، و آتش جهنم نمی گرید کسی را که پیاده یا سواره برای زیارت علی(ع) حرکت کند.
امام صادق(ع) فرمودند: هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو کند ای کاش من هم از زوار امام حسین(ع) بودم زيرا می بیند خداوند چگونه با زوار امام حسین کريمانه برخورد می کند.