توليت مسجد ولي الله اعظم(عج) در يك اقدام ابتكاري و با هدف مقابله با سنتهاي خرافي در شب اول ماه ربيع الاول، مراجعين مسجد را به روشن كردن چراغ و اهداء آن به مسجد فرا خواند.
به گزارش سايت جامعه علميه اميرالمومنين عليه السلام توليت مسجد ولي الله اعظم(عج) با توجه به اينكه دق الباب مساجد و روشن كردن شمع در شب اول ربيع الاول يك عمل خرافي است و پيشينه روايي ندارد، براي چهارمين سال متوالي ضمن توجيه مراجعين و جلوگيري از روشن كردن شمع كه حاصلي جز آلودگي و اسراف ندارد، ايشان را به روشن كردن و اهداء لامپ كم مصرف به مسجد دعوت كردند.
حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا كرباسي ضمن بيان مطلب فوق فرمود: بهتر است در انجام چنين اموري به فتواي مراجع تقليد كه نواب عام امام زمان عليه السلام محسوب مي شوند توجه كرده و از انجام سنتهاي خرافي كه بدعت در دين محسوب مي شود پرهيز كنيم.
ايشان همچنين افزود: روشن كردن چراغ در مسجد هرگز به عنوان جايگزين عادات خرافي اول ربيع الاول انتخاب نشده بلكه اين كار يك سنت حسنه است و در همه حال به آن توصيه شده است؛ پيامبر اكرم (ص)مي فرمايند: «هركه در مسجدي ازمساجد خدا چراغي بيفروزد، تا زمانيكه نوري از آن چراغ در مسجد هست، پيوسته فرشتگان و حاملان عرش ، براي وي آمرزش مي طلبند».
متن استفتاء از رهبر معظم انقلاب (مدظله) كه در شب اول ربیع الاول توسط دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای منتشر شد بدين شرح است:
س: چند سالى است در شب اول ماه ربيعالاول حركتى در بعضى مساجد باب شده است كه شائبه بدعت و يا ترويج نوعى خرافه در آن مىرود، ماجرا از اين قرار است كه در شب اول ماه ربيعالاول از حدود نيمه شب تا اذان صبح افرادى كه غالباً خانمها هستند با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مىنمايند، البته اين عمل را تا هفت مسجد ادامه مىدهند و خصوصاً اين حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود مىرسد و معتقد هستند بدينوسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيعالاول را به پيامبر مكرم اسلام(ص) خبر مىدهند. نظر حضرتعالى در اين باره چيست؟
ج: عمل مذكور مستند روايى ندارد و شيوهاى قابل تأييد نيست. اگر چه اصل اذكار و ادعيه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسنديدهاى است، لكن اشكال در شيوه عمل به نحو ياد شده است، آقايان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنين (ايدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصيحت از رواج چنين رفتارهايى كه چه بسا ممكن است منتهى به وَهْن مذهب گردد، جلوگيرى نمايند.