جلسه درس اخلاق اين هفته جامعه علميه اميرالمومنين(ع) با سخنراني حجت الاسلام و المسلمين همتیان در مسجد ولي الله اعظم(عج) برگزار شد.
به گزارش سايت جامعه علميه اميرالمومنين عليه السلام صبح پنجشنبه 19 دي ماه جلسه هفتگي درس اخلاق با سخنراني حجت الاسلام و المسلمين همتیان (زيد عزه) برگزار گرديد. مشروح مواعظ اخلاقی ایشان به شرح زیر می باشد:
زندگی پس از مرگ
حجت السلام و المسلمين همتیان در ابتدای صحبت های خود به یکی از دغدغه های مهم انسان ها اشاره کردند و فرمودند: یکی از دغدغه هایی که همه انسان ها، مخصوصا کسانی که قائل به زندگی پس از مرگ هستند این است که در دنیای پس از مرگ وضعیت چگونه است؟ قرآن کریم می فرماید: ما به انبیاء یک فضیلت دادیم و آن یاد و ذکر قیامت است. امام سجاد (ع) نیز می فرمایند خدایا گریه می کنم و چرا گریه نکنم؟ گریه می کنم برای تاریکی قبر، گریه می کنم برای تنگی قبر، گریه می کنم برای سؤال فرشته مرگ، گریه می کنم برای زمانی که عریان از قبر بیرون می آیم؛ اینها دغدغه های جدی است ، باید چه کنیم؟
استاد اخلاق جواب این سوال را اینگونه مطرح کردند که : هرگونه زندگی کنید همان گونه می میرید. اگر انسان می خواهد بداند که در آخرت با چه کسانی هم نشین است باید ببیند که در دنیا با چه کسانی معاشرت دارد. اگر ما در اینجا یک اخلاق پسندیده ای داشته باشیم، در خواب و بیداری، در نحوه ارتباط با بزرگتر و کوچک تر، و الگوی زندگی ما اهل بیت عليهم السلام باشد در آخرت هم ان شاالله با آنها محشور می شويم.
سبک زندگی
ایشان با اشاره به اهمیت مسئله سبک زندگی افزودند: طلاب باید روی سبک زندگی کار کنند. و یکی از سبک های زندگی این است که انسان باید طالب علم باشد. در روایت است که حضرت امیر دست کمیل را گرفت و به نخلستانی بردند و به کمیل فرمودند: ای کمیل مردم سه دسته اند, یا عالم ربانی، یا متعلم در راه علم و نجاة و یا همج الرعاء (پشه هایی که به علت سبکی بیش از حد شان با وزش باد به این سمت و آن سمت می روند.) گاهی در قیامت شخصی را می آورند که از لحاظ وزن بدنی بسیار سنگین است اما می گویند: او وزنی ندارد، برش گردانید، چرا که در آنجا وزن بدن را نمی خرند، آنجا انسانیت و اخلاق می خرند.
شیوه درس خواندن
حجت الاسلام همتيان با اشاره به مشکلات جدید طلاب برای کسب علم، فرمودند: حضرت موسی (ع) وقتی می خواستند از حضرت خضر جدا شوند به ایشان فرمودند: من را نصیحت کن. حضرت خضر نصیحت های فراوانی کردند،از جمله اینکه فرمودند: (برای علم خود را آزاد بال بگذار) با ذهن مشغول و دل مشوش، طلب علم حاصل نمی شود. باید انسان برای طلب علم، تعلقات خود را کم کند.
یکی از این تعلقات، دوستی های افراطي است که باید بپرهیزید، چرا که فرمودند دل ظرف است و ببین دلت را با چه چیزی پر می کنی.
دیگری تلفن همراه است. که طالبان علم باید توجه داشته باشند که سر کلاس های درس تلفن هارا نبرند، همان طور که پیامبر اسلام(ص) فرمودند: کلاس درس، قداست دارد.
یکی دیگر ازتعلقات، این فیلم ها و برنامه های تلوزیونی است. باید ان شالله توجه داشته باشیم که از فرصت ها به خوبی استفاده کنیم.