درس اخلاق هفتگی جامعه علمیه امیرالمومنین علیه السلام در تازیخ هفتمک آذر سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها با حضور حجت الاسلام و المسلمین بهجتپور در مسجد ولی الله اعظم و با رعایت دستور العمل های بهداشتی برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور خطاب به طلاب گفت: بخشی از مباحث آموزشی شما بر عهده نطام آموزشی حوزه از مدیریت کشوری و مدرسه است. اما بخش مهم تر آن مربوط به فعالیت های تکوینی شماست و نمیشود تمام تمرکز برای شکوفایی شما در نطام تحصیلی حوزه باشد. این اشتباه بزرگیست که ما از زمان خودمان دیدیم طلابی که برای خودشان برنامه تکمیلی نداشتندو غالبا به جایی نرسیدند. آن هایی که به این نیمه خالی لیوان توجه کردند و توجه کردند که چطور آن را پر بکنند به جایی رسیدند. همین الآن هر یک از ما و شما میتوانیم آینده خودمان را بر همین اساس حدس بزنیم. که یک عنصر مفید خواهیم بود یا نه؟ هر طلبه ای که روی این معنا فکر کند و برنامه ای با مشورت اهل خبره برای خودش طراحی کند و به موقع اجرا کند امید هست که در آینده انسان مفیدی باشد. این که میگویم برنامه درسی حتی درس اخلاق هم مد نطرم هست. یعنی شما با دروش اخلاق معمول تا حدودی رشد میکنید اما قسمت عظیم کار برنامه های فوق برنامه ای است که خودتان طراحی و اجرا میکنید.
مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور ادامه داد: این را گفتم که بگویم تمرکز بیشتری بر روی کتاب و سنت داشته باشید . اگر ذهن شما قرآنی و حدیثی شد جامعیتی پیدا میکنید که بسیارس از انتظاراتی که از جامعه روحانیت میرود را تامین میکند. بنده در جوانی محضر علامه مصباح رسیدم و گفتم به این مباحث علاقه دارم. شما چه توصیه ای میکنید؟ ایشان فرموند: «فقه و قرآن!» بنده آن زمان فلسفه هم تدریس میکردم، عرض کردم این ها هم هست. گفتند: «قرآن جامعیتی دارد که اگر شما به فهم آن رسیدید به قدر نیاز در همه حوزه ها ورود خواهید کرد.» قرآن منبع بسیار سرشاری است که خداوند کار ارتباط با آن را برای من و شما آسان کرده است. شما هر بار به آن مراجعه کنید بر اساس میزان دانش و ظرفیت خودتان برداشت کامل تر و جامع تریی خواهید داشت. آیت الله مکارم خودشان مفسر قرآن هستند. ایشان میگویند: «نشد قرآن را تلاوت کنم و نکنه ی جدیدی برداشت نکنم.»
ایشان در ادامه گفتند: این کتاب همین دانش های ما را پردازش میکند و شامان میدهد. تعادل و هماهنگی در آن ایجاد میکند. پس ما همواره محتاج به قرآن هستیم. برادران ذهن خود را با این کلام راه بیندازید. مصاحبت با علما، دوست خوب و زیارت شهدا اثر دارد اما همه این ها یک سو و انس با قرآن یک سمت است. اگر شیطان انس من و شما را با قرآن بگیرد آن روز، روز جشن شیطان خواهد بود. آسیب های آن هم بعد از ما به مردم هم میرسد. طلبه باید روزی چند آیه قرآن بخواند. این کار کمک میکند به تمام شئون اجتماعی شما. آیت الله احمد میانجی به ما میگفتند: «این کتب حدیثی را بخوانید. مثلا یک تابستان بحار را بخوان!» ما برای جامعیتمان نیاز به این مطالعات داریم ایشان مثال زیبایی میزدند: «زیبایی دیوار های آجری به سیمان بین آجر هاسنت. ساختمان علمی خود را با این مطالعات جنبی کامل و زیبا کنید.» این مطلب که باید با قرآن و حدیث انس داشته باشیم ورای نطام آموزشی حوزه است. مردم از روحانیت فقط انتظار فقاهت ندارند. گاهی برخی طلاب برای پر کردن این منظور به سمت رشته های دانشگاهی میروند. به نظر حقیر اشتباه است. این دانش قرآن و حدیث اگر در دست ما نباشد بی کاربرد خواهیم ماند.
این شاگرد آیت الله معرفت ادامه داد: بنده به عنوان کسی که مسئولیتی در این نطام آموزشی دارد میگویم: نظام آموزشی تامین کننده ی صد درصد نیاز های شما نیست. به فکر خودتان باشید و راهش هم این است که با قرآن و حدیث انس بگیرید و زیاد مطالعه داشته باشید. کسی که اهل مطالعه باشد، نشاط و قدرت مواجهه با مشکلات پیدا میکند. مقام معظم رهبری در باره شهید مطهری میفرمود: «ایشان متخصص در همه امور نبود اما قبل از صحبت در باره یک موضوع آنقدر مطالعه میکرد تا متخصص میشد و مثل یک کارشناس صحبت میکرد و نه صطحی و عمومی.». شما اگر با الین منابع انس نگیرید خوف این هست که هرچه جلو تر بروید نسبت به ماندن در حوزه کم انگیزه تر شوید. این بزرگان که میبینید در جایگاهی هستند حاصل بودن در نطام عادی حوزه و مطالعات معمول نیست. آیت الله مکارم میفرماید: «من ده سال حوزه را در چنج سال خواندم.» ایشان از سنین شما کتاب مینوشتند. این پر کار بودن باعت میشود انسان به جایی برسد. بزرگان ما که به جایی رسیده اند از این امور حاشیه ای رسیده اند. این که میگویم فقط تکیه به نظام آموزشی نکنید علتش این است که ما بزرگان را دیده این که با این حاشیه ها به جایی رسیدند و اکتفا به موارد عمومی نکردند.