درس اخلاق هفتگی حوزه علمیه جامعه امیرالمومنین علیه السلام با حضور حجت الاسلام و المسلمین اسکندری، تولیت محترم مدرسه مبارکه دارالسلام مورخ پنج شنبه 28 مهر 1401 در مسجد ولی الله اعظم عجل الله فرجه الشریف برگزار شد.
تولیت مدرسه دارالسلام در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از حضور در بین سربازان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه گفت: یکی از معضلات این روز های روحانیت و طلاب خودباختگی است که نقطه مقابل خود باوری است. همان مبحثی که در روانشناسی از آن به عنوان اعتماد به نفس یاد شده که ما اعتماد به نفس در ادبیات دینی نداریم. خودباری داریم. چون نفس ممکن است انسان را فریب بدهد و آدمی دچار غرور شود.
حجت الاسلام اسکندری با اشاره به بخشی از آیه 139 سوره مبارکه آل عمران ادامه داد: خداوند میفرماید: «... َلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ» پس اگر انسان مومن باشد جایی برای حزن و اندوه نیست. البته شرط آن مومن بودن است. نه این که هر کسی وارد حوزه شد. این آیه در مورد مومنین است.
ایشان در ادامه گفت: اگر نبود شیخ مفید، علامه مجلسی، شیهدین، آخوند خراسانی، مرحوم نائینی، مرحوم بهجت یا مرحوم امام رحمت الله علیهم اجمعین و علمایی در این عصر غیبت که راه را نشان مردم بدهند و دلالت بر امام غایب بکنند.
حجت الاسلام و المسلمین اسکندری با اشاره به این که علما ورثه ی انبیا هستند گفت: جایگاه شما جایگاه امامت جامعه است. فقط باید به این حقیقت و جایگاه خود توجه کنیم. باور کنیم چه کسی هستیم! این باور و جهان بینی و خودباوری که نباشد اولویت های ما عوض میشود.
نگاه رسول الله و ائمه را به زندگی نگاه کنید و الویت ها را ببینید. بعد به اولویت های مردم کوچه و بازار نگاه کنید.
و افزود: بفهمید که ما در آن مسیر هستیم. رسالت ما رسالت ایشان است. با این دید کسی به محض گرفتن مدرک حوزوی به دنبال استخدام نمیرود. گرفتاری اساسی ما این عدم خودباوری است. خودباوری که باشد طلبه پی به رسالتش میبرد و اولویت هایش نبوی و علوی میشود.
ایشان در ادامه به سوالات طلاب پاسخ دادند.