ﺳﻪشنبه ، 2 بهمن ، 1403
حداقل
DF.SiteMap
حداقل
Enter Title



رمضانعلی زمانی نجف آبادی فرزند حسین در سال 1307 ه. ش در نجف آباد استان اصفهان به دنیا آمد . مقدمات دروس دینی را در حوزه علمیه حجتیه نجف آباد که توسط شیخ ابراهیم ریاضی اداره می شد، نزد ایشان آموخت . مدتی هم از محضر درس مقدمات وسطح آیات عظام غلامحسین منصور و نصر الله قضایی بهره برد . از دیگر اساتید ایشان سید حسن ریزی و سید حسین ریزی بودند. شرح لمعه را نیز در نزد حاج میرزا حجتی نجف آبادی معروف به ملا غلام فرا گرفت . در سال 1328 قصد داشت جهت ادامه تحصیل عازم نجف شود اما زمانی که در تهران در صدد تدارکات سفر بود با توصیه برخی دوستانش به مدرسه حاج شیخ علی اکبر برهان رفت و پس از قبولی درازمون ورودی آن در شهر ری مقیم شد و تحصیلاتش را در مدرسه برهان ادامه داد در این مدرسه از محضر آیات عظام حاج شیخ محمدرضا بروجردی، محمد امامی کاشانی، حاج شیخ علی اکبر برهان، شیخ حسین واسعی بهره برد . چهار سال پس از ورود به شهر ری ازدواج کرد و مدتی جهت تامین مالی به تهران رفت و اداره دو مدرسه را برعهده گرفت . مدرسه روزانه پسرانه حاج شیخ جواد فومنی و یکی از شعبات شبانه جامعه تعلیمات اسلامی که توسط شیخ عباسعلی اسلامی اداره می شد و در انتهای خیابان لرزاده در حوالی میدان خراسان قرار داشت. مدتی بعد به شهر ری بازگشت و تحصیلات حوزوی را در مدرسه برهان ادامه داد و پس از آن به تدریس دروس دینی و فعالیتهای تبلیغی در شهر ری مشغول شد . با شروع نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) همراه با عده ای از روحانیون شهر ری با صدور اعلامیه ای در جریان لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی از مواضع امام حمایت نمود و با حضور در سخنرانی های  امام در قم و دیدارهای شخصی با ایشان نقش فعالی در نخستین سال های آغاز نهضت اسلامی داشت. پس از تبعید امام به نجف به دیدار ایشان رفت و در سال 1348 جواز دریافت وجوهات شرعی را از امام دریافت نمود . در همین سال یکی از ارزنده ترین خدماتش را به نهضت اسلامی با تأسیس « مکتب الهادی » انجام داد . این پایگاه سیاسی و مذهبی که به مدت نه سال تا پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت خود ادامه داد به همت حجت الاسلام والمسلمین زمانی و کمک برخی از روحانیون و بازاریان شهر ری و به منظور استفاده مردم و جوانان ار رهنمودهای روحانیون انقلابی بنیانگذار شد. جلسات « مکتب الهادی » توسط وعاظ و خطبای مشهور آن زمان که اکثرا در حسینسه ارشاد نیز منبر می رفتند اداره می شد که برخی از آنها عبارتند از: آیات عظام سید علی خامنه ای، ابوالقاسم خزعلی، محمد امامی کاشانی، اکبر هاشمی رفسنجانی، رفیعی قزوینی، محمدرضا مهدوی کنی، و حجج الاسلام عبدالکریم هاشمی، محمد تقی فلسفی و ... .

ساواک روی جلسات مکتب الهادی بسیار حساس بود و علاوه بر گماردن مأمورانی برای کسب اطلاع از نحوه برگزاری جلسات در میان مردم، تلاش بسیاری برای تعطیل کردن آن نمود و بارها با احضار حجت الاسلام و المسلمین زمانی به ساواک و کلانتری ایشان را دعوت به تعطیلی مکتب الهادی کرد اما به علت شهرت جلسه و عواقب ناشی از تعطیل کردن آن، از این کار منصرف شد. به علت برگزاری این جلسه در صبح های جمعه برخی از بازاریان امکان حضور در جلسه را نداشتند به همین دلیل حجت الاسلام زمانی جلسه دیگری تحت عنوان مکتب النبی را در شبهای دوشنبه تأسیس کرد اما به علت تعداد کم حاضران در جلسه مدتی بعد تعطیل شد.


 از دیگر فعالیتهای حجت الاسلام و المسلمین زمانی در دوران تبعید امام (1343.1357) دیدار از روحانیون مبارز تبعیدی بود. ایشان سفر هایی به شهر های سمنان، بندر گناوه، سیرجان، سقز و زابل برای دیدار با آیت الله خزعلی داشتند و از آقایان صلواتی، تهرانی (در بندر عباس) حاج شیخ عباس ایزدی، آیت الله لواسانی در هشتپر، آیت الله منتظری ( در سقز) و ... در زمانی که در تبعید بودند دیدار کرده اند .

 از جمله فعالیت های سازنده و مؤثر ایشان در زمینه جذب و آموزش جوانان منطقه برگزاری جلسات مذهبی سیار بود که هر شب در یکی از محلات شهر ری برگزار می شد و اعزام مبلغ به مناطق و روستاهای شهر ری که برخی از آنها بهایی نشین بودند، از دیگر اقدامات ایشان بود به طوری که در طی چند سال تلاش مستمر تعداد هشتاد روستا در پنج شنبه و جمعه های هر هفته از وجود مبلغانی که از طلاب شهر ری و قم بودند بهره می بردند.

 حجت الاسلام و المسلمین زمانی همچنین از اغاز دهه 1340 امام جماعت مسجد سرتخت (باقر العلوم ) شهر ری را که در نزدیکی حرم حضرت عبدالعظیم (ع) قرار داد برعهده داشته و دوران نهضت اسلامی از روحانیون برجسته انقلابی برای سخنرانی در مسجد سرتخت دعوت می کردند . ایشان به علت آن که مسئول پرداخت شهریه امام به طلاب مدرسه برهان بودند مدتها و از راههای مختلف تحت نظر ساواک قرار گرفت. اما با هوشیاری ایشان و کمک دوستانش در شهر ری، ساواک نتوانست مدارک کافی برای دستگیری ایشان به دست آورد. حجت الاسلام و المسلمین زمانی علاوه بر حضور فعال در پخش اعلامیه ها در زمان تبعید امام با نزدیک شدن روز های پیروزی و اوج گیری انقلاب در سالهای 1356و 1357 در صدور اعلامیه ای ضد رژیم نیز نقش فعالی داشتند و به همراه جمعی از روحانیون مبارز تهران اعلامیه های متعددی را صادر کردند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی حجت الاسلام و المسلمین زمانی به تدریس دروس دینی در مدراس دینی شهر ری پرداختند و چهار مدرسه علمیه در شهرری و اشتهارد تأسیس نمودند.


 مدرسه علمیه اشتهارد، « مدرسه امیر المومنین (ع) » نام دارد و مدارس شهر ری عبارتند از: مدرسه الزهراء، که اولین مدرسه علمیه دخترانه در شهر ری بود . مدرسه « جامعه علمیه امیرالمؤمنین (ع) » و حوزه علمیه امام حسن عسکری (ع) .

حجت الاسلام زمانی در تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی شهر ری نیز  نقش مهمی داشتند و در سال 1364 طی حکمی از سوی آیت الله جنتی به سرپرستی دفتر تبلیغات اسلامی شهرستان ری منصوب شدند. در حدود هفت سال فعالیت ایشان در این دفتر اساتید و روحانیون برجسته ای از جمله آقایان حجج الاسلام قدرت الله صادقی، حسین انصاریان، محسن قرائتی، حاج حسین درچه ای جهت تدریس دعوت شدند و حدود 16 هزار شاگرد در مقاطع مختلف مورد آموزش قرار گرفتند.

 حجت الاسلام و المسلمین زمانی در طول سال های جنگ تحمیلی هر سال در ایام تعطیلی مدارس نوروز جهت تقویت روحیه رزمندگان اسلام در جبهه حضور پیدا می کردند. ایشان بیش از نیم قرن امام جماعت مسجد سرتخت را برعهده داشت و سال ها مدارس علوم دینی که در شهر ری تأسیس کرده بودند را مدیریت می کرد. ایشان سیزدهم دی ماه 1397 در سن 90 سالگی دعوت حق را لبیک گفت.